Ook in de Wilgenlaan in Aalsmeer hebben buurtbewoners zich verenigd in het Buurtproject Wilgenlaan om met vereende krachten en met vakkundige hulp van Sienergie de woningen uit de jaren '30 te isoleren.

Daarnaast is het plan opgevat om de Energiecoöpratie Wilgenlaan op te richten en samen zonnestroom opwekken op een groot dak in de buurt. En op termijn is ook een collectieve duurzame warmtebron denkbaar voor het aardgasloos verwarmen van de woningen. Sienergie begeleidt de buurt met raad en daad.

De Wilgenlaan-bewoners hebben een hechte band met elkaar. Zo worden er geregeld buurtactiviteiten georganiseerd en jaarlijks worden de mouwen opgestroopt om de prachtige wilgen te snoeien. Het ligt dan ook voor de hand om met elkaar te werken aan verduurzaming van het prachtige wijkje.

Impressie Wilgenlaan (Google Maps)

Met subsidie uit het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Aalsmeer en een minieme bijdrage van de deelnemers wordt Sienergie ingehuurd voor vakkundig adviseren en procesbegeleiding.

In de afgelopen weken is door Sienergie onderzocht wat de bouwkundige staat van de woningen is, hoe de woningen het beste alsnog van isolatie kunnen worden voorzien en welke bedrijven daar de beste oplossingen voor de scherpste prijzen voor bieden. Tijdens drie informatieavonden hebben de Wilgenlaners met elkaar gediscusseerd over nut en noodzaak van isolatie en zijn de resultaten van de energiescans besproken. De uitdagingen werden goed zichtbaar op de Infrarood foto's .

Napraten na de bewonersavond in mei 2019 (eigen foto)

Bent u eigenaar van een woning in de Wilgenlaan? Dan kunt u zich tot uiterlijk 3 juli 2019 inschrijven voor dit buurtproject. Neem daarvoor contact op met Bernhard Schellenberger, Wilgenlaan 28, Ap Eigenhuis, Wilgenlaan 23 of Gé Brander, Wilgenlaan 1.

 

 

 

Info over geld lenen voor energiebesparing