De kracht van Sienergie zit vooral in het informeren, adviseren en compleet ontzorgen van individuele woningeigenaren en van groepen woningeigenaren, bijvoorbeeld in buurtverband. Wij kennen de Aalsmeerse samenleving en hebben met onze vraaggerichte, klantvriendelijke en daadkrachtige aanpak hebben wij al voor de eigenaren honderden woningen energiezuinig weten te maken.

Ons motto is: "In je eentje je woning energiezuinig maken is al slim, dat samen doen met je buren is nog veel slimmer". Geïnteresseerd in wat Sienergie voor uw buurt kan betekenen? Kom dan voor een verkennend gesprek naar het Energieloket en wie weet gaan we binnenkort samen met u binnenkort in uw buurt aan de slag.

Buurtisolatieproject Geerland, Kudelstaart

In 2014 ging Sienergie in de buurt Geerland in Kudelstaart aan de slag om samen met de buurtbewoners de woningen energiezuiniger te maken. De aanpak van Sienergie oogste in het hele land waardering. Binnenkort kunt u hier meer lezen over die aanpak, de resultaten en de ervaringen van de deelnemers aan dit bijzondere duurzaamheidsproject.

Buurtisolatieproject Hornmeer, Aalsmeer

Begin 2015 kwamen op twee druk bezochte informatieavonden woningeigenaren uit de wijk Hornmeer in Aalsmeer in het plaatselijke buurthuis bijeen om informatie op te halen over woningisolatie en de buurtaanpak van Sienergie. Dat was de start van het tweede buurtisolatieproject van Sienergie. Begin september starte de uitvoeringsfase. Ook over dit project dat mede gefinancierd wordt door de gemeente Aalsmeer en de Stadsregio Amsterdam, later meer.

Asbestrenovatie- en isolatieproject Nieuwe Daken

In opdracht van de gemeente Haarlemmermeer werkt Sienergie sinds being 2016 aan een bijzonder energierenovatieproject in Hoofddorp. De daken en gevels van de ca. 160 particuliere woningen in de wijk Korsholm/Engelsholm zijn bedekt met asbesthoudende golfplaten en moeten worden gesaneerd. Dat is een kans om de woningen meteen te isoleren. Daarmee kan een deel van de investeringskosten

”Meer”