PROFIELSCHETS ENERGIEAMBASSADEUR SIENERGIE

Wil jij je inzetten voor de energietransitie? Vind je energie besparen belangrijk en zie je kansen in jouw buurt? Sienergie zoekt energieambassadeurs die inwoners van Aalsmeer, Kudelstaart en omgeving – woningeigenaren én huurders – willen helpen energie te besparen.

Wie zijn we?
Sienergie is een stichting zonder winstdoel die al vele jaren in Aalsmeer en Kudelstaart actief is op het gebied van energiebesparing. Honderden woningeigenaren vonden al hun weg naar het Energieloket, een EnergieOntbijt, infoavond, energiemarkt of buurtproject van Sienergie. Met hulp van de energieadviseurs van Sienergie is er al heel veel energie bespaard. Maar er is ook nog heel veel te doen om woningeigenaren en huurders te helpen met duurzaam en aardgasvrij wonen. En daar hebben we hulp bij nodig van energieambassadeurs.

Wat doet een energiecoach?
Een Energieambassadeur zet zich graag in voor de energietransitie in onze gemeente. Hij of zij heeft  ervaring met energie besparen, is leergierig, communicatief vaardig en creatief in het bedenken van de beste aanpak voor zijn of haar wijk.

Als energieambassadeur van Sienergie werk je samen in een team en help je buren, wijk-, buurt- en straatgenoten – woningeigenaren én huurders – op weg om energiezuinig te gaan wonen. Dat doe je op verschillende manieren. Zo organiseer je geregeld een inloopspreekuur in je wijk, het zogenaamde EnergieCafé. Ook kom je bij mensen thuis om informatie en tips te geven over energiebesparing en help je bij het organiseren van allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld een duurzaamheidstraatfeest, een wedstrijd onder de buren of een energiemarkt. En natuurlijk speel je een rol bij de buurtprojecten die de energieadviseurs van Sienergie opzetten en in de SAVE projecten (SAmen VErduurzamen) van Woningstichting Eigen Haard.

Uiteraard krijg je een uitgebreide training, hulpmiddelen en intensieve begeleiding van onze professionele energieadviseurs.

Wij bieden:

 • een gedegen training en geregeld informatie- en verdiepingssessies;
 • begeleiding door professionele energieadviseurs met veel kennis en ervaring;
 • werken in een team van enthousiaste energieambassadeurs;
 • veel vrijheid om eigen invulling te geven aan je activiteiten;
 • een vrijwilligersvergoeding conform de richtlijnen van de rijksoverheid;
 • een collectieve vrijwilligersverzekering via de gemeente Aalsmeer.

Wij vragen:

 • 8 tot 12 uur per maand beschikbaar;
 • goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen;
 • interesse in energiezuinig wonen en eigen ervaring met energiebesparing;
 • zelfstandig contacten kunnen leggen, plannen en afspraken kunnen opvolgen;
 • kunnen samenwerken in een team, afstemming zoeken met collega energieambassadeurs en de energieadviseurs;
 • het leuk vinden jezelf te ontwikkelen, door training en in de praktijk

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar Ulla Eurich op info@sienergie.nl. ​

Sienergie werkt samen met het Regionaal Energieloket en is partner van Woningstichting Eigen Haard.