EnergieOntbijt wordt EnergieCafé

Stichting Sienergie gaat ook in 2019 door met informatieve bijeenkomsten in de wijken. De succesvolle ontbijtsessies zetten we voort in de vorm van EnergieCafés. Zodat nog veel meer geïnteresseerden kunnen meedoen.

Sienergie organiseerde in 2018 in opdracht van de Gemeente Aalsmeer succcesvolle EnergieOntbijten in Aalsmeer, Oosteinde en Kudelstaart. In een ongedwongen sfeer lieten woningeigenaren zich inspireren door de successen van anderen en haalden informatie op over de nieuwste technieken en inzichten rond woningisolatie, zonnepanelen en duurzaam verwarmen. Natuurlijk kwamen ook besparingen en kosten aan bod en hoe die te financieren zijn.

Smakelijke ontbijtjes werden vakkundig verzorgd door lokale bewonersgroepen van Ons Tweede Thuis, een geweldige samenwerking die we zeker willen voortzetten.

De EnergieOntbijten krijgen in de diverse wijken ook een vervolg. Want waar meerdere buurtbewoners dezelfde behoeften hebben zijn met hulp van Sienergie buurtcollectieven snel opgezet. Om aan de slag te gaan met gezamenlijk inkopen van de meest passende manieren van na-isolatie van de woningen of zonnepanelen.

De formule van het EnergieOntbijt viel bij alle aanwezigen letterlijk en figuurlijk in de smaak. Echter, niet iedereen is in staat om een ochtend vrij te maken voor een EnergieOntbijt. Daarom werken wij voor 2019 samen met de Gemeente Aalsmeer aan een iets gewijzigde formule: het EnergieCafé. Op tijden dat veel meer mensen kunnen aanschuiven, bijvoorbeeld in de avonduren.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Mocht u nu al interesse hebben in het bijwonen van een EnergieCafé bij u in de buurt? Laat het ons hier weten en wij houden er rekening mee in de planning.

Met medewerking van: