Wie we zijn

Stichting Sienergie is een niet op winst gerichte partner in het verduurzamen van woningen en gebouwen. Ontstaan uit een particulier initiatief heeft de stichting zich sinds 2011 in Aalsmeer en omgeving een toonaangevende positie verworven op het gebied van onafhankelijke niet commerciële energieadvisering en individuele en collectieve begeleiding en ontzorging. Hierin werkt Sienergie nauw samen met de gemeente.

Onze missie

Onafhankelijk, laagdrempelig en zonder winstoogmerk woonconsumenten en ondernemers informeren, adviseren en begeleiden in hun zoektocht naar meer wooncomfort en lagere energielasten.

De mensen achter Sienergie

Sienergie heeft geen personeel in dienst maar werkt met een klein slagvaardig kernteam van zelfstandige professionals dat naar behoefte wordt aangevuld met externe ondersteuning of expertise. De aanpak van Sienergie kenmerkt zich door een persoonlijke, no nonsens benadering en een vraaggerichte instelling en is gebaseerd op ruime ervaring en actuele kennis van zaken.

Ulla Eurich: programmamanager; MVO-consultant en gecertificeerd EPA-Wadviseur; ruime ervaring op het gebied van woningisolatie, duurzame installaties en opwekking duurzame energie; ruime ervaring in projectmanagement, bedrijfseconomische en organisatorische advisering en begeleiding van energie-innovatieprojecten;

René Raadschelders: bouwkundige en energieadviseur; ruime ervaring op het gebied van gebouwisolatie, bouwbegeleiding en onderhoudscoördinatie VVE’s; ruime ervaring in het bouwkundig begeleiden van buurtisolatieprojecten.

Doek valt voor ons Energieloket

Na vele jaren valt het doek voor het bekende Energieloket van Sienergie in het Boekhuis. De gemeente Aalsmeer heeft een andere keuze gemaakt voor het informeren van woningeigenaren over duurzaam wonen.

Vele honderden woningeigenaren vonden in de afgelopen jaren hun weg naar het gratis inlooppunt voor onafhankelijke informatie en advies over het energiezuinig maken van hun woningen. Velen schoven aan bij een EnergieOntbijt of een infoavond of sloegen hun slag met deelname aan een van de buurtisolatieprojecten van Sienergie. Met hulp van Sienergie is voor ontelbare huishouden de energierekening flink gedaald en het wooncomfort gestegen. Het milieu en de luchtkwaliteit varen er wel bij. Want met elke niet verstookte kubieke meter aardgas daalt lokaal de uitstoot van CO2 en fijnstof.

Maar niet getreurd: Sienergie blijft actief als dé partner voor duurzaam wonen in Aalsmeer en omstreken. Want de behoefte van woningeigenaren én huurders aan onafhankelijke en persoonlijke ondersteuning groeit enorm getuige het stijgende aantal bezoekers aan het Energieloket in de afgelopen tijd. Voor informatie kunnen zij alvast terecht op www.RegionaalEnergieloket.nl. En natuurlijk blijft ook Sienergie actief.

Ons plan is om snel inloopspreekuren te organiseren in de wijken met zogenaamde energieambassadeurs. De werving van deze speciaal getrainde vrijwilligers zullen we snel starten. Wie belangstelling heeft om opgeleid te worden tot energieambassadeur en buurtgenoten wil helpen energie te besparen, kan hier alvast de profielschets bekijken.