Ook aan de slag met de buurt?

Ons motto is: "In je eentje je woning energiezuinig maken is al slim, dat samen doen met je buren is nog veel slimmer". Geïnteresseerd in wat Sienergie voor uw buurt kan betekenen?

Sienergie heeft veel ervaring met buurtinitiatieven. Onze kracht zit vooral in het informeren, adviseren en compleet ontzorgen van groepen woningeigenaren, bijvoorbeeld in buurtverband. Dat doen we volgens een bewezen succesvolle aanpak, samen met het buurtteam.

Heeft ook u plannen om samen met de buurt aan de slag te gaan met woningisolatie, zonnepanelen of een energiecoöperatie? De ervaren energieadviseurs/projectleiders van Sienergie helpen u graag met het opzetten van uw eigen buurtproject. Wij onderzoeken voor u wat de beste manier van isoleren is, of zonnepanelen zinvol zijn en wat nodig is om op termijn aardgasvrij te wonen. Daarnaast helpen wij u de buurt te mobiliseren en te informeren, aanbieders te vinden, het inschrijfproces in goede banen te leiden,  offertes te beoordenen en voor u de uitvoering te begeleiden.

De gemeenten Aalsmeer en Amstelveen geven subsidie uit het Duurzaamheidsfonds aan buurtinitiatieven voor bijvoorbeeld een haalbaarheidsonderzoek, opstart-, en onderzoeksactiviteiten. Sienergie helpt u graag met de aanvraag. En dan gaan we samen aan de slag.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Eerdere buurtprojecten van Sienergie

Ook in de Wilgenlaan in Aalsmeer gingen de bewoners samen met Sienergie aan de slag om met vereende krachten de prachtige jaren '30 woningen energiezuiniger te maken. De volgende stap is samen zonne-energie opwekken op een groot dak in de buurt.

In het Buurtproject NIEUWE ENERGIE  pakten woningeigenaren van het Kudelstaartse wijkje Haya van Somerenstraat / Anne Frankstraat de handschoen op om met vereende krachten zo veel mogelijk woningen in de wijk energiezuinig en comfortabeler te maken.

In het Asbest- en energierenovantieproject NIEUWE DAKEN hielp Sienergie in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer de woningeigenaren van de wijk Korsholm/Engelsholm met het asbestvrij maken van hun daken en het isoleren van de woningen.
In het Buurtproject Hornmeer - een van onze meest succesvolle projecten - bundelden de woningeigenaren van de Aalsmeerse wijk Hornmeer hun krachten om met de hulp van Sienergie hun jaren '70 woningen energiezuiniger te maken. 

In 2014 ging Sienergie met het Buurtteam Geerland in Kudelstaart met groot succes aan de slag om samen met de buurtbewoners de woningen energiezuiniger te maken. De aanpak van Sienergie oogste in het hele land waardering.