EnergiePrestatieAdvies

Een EnergiePrestatieAdvies (EPA) is een zeer uitgebreid advies over de mogelijkheden om energie te besparen. Daarbij wordt eerst in kaart gebracht wat de energieprestatie (transmissieverlies) van uw woning op dit moment is. Dat gebeurt op een gereguleerde manier en daarbij worden zo’n 150 bouwkundige en installatietechnische kenmerken van uw woning in kaart gebracht. Dit leidt tot de berekening van de Energie-Index van uw woning.

Op basis van uw wensen en budgetruimte worden vervolgens verschillende varianten – pakketten van maatregelen – doorgerekend zodat inzichtelijk wordt in welke mate de verschillende maatregelen leiden tot energiebesparing en verbetering van de Energie-Index. Dat alles krijgt u in een overzichtelijk en goed leesbaar rapport gepresenteerd.

Om een EPA te  mogen afgeven moet de energieadviseur gecertificeerd zijn en in het bezit zijn van een Bewijs van Vakbekwaamheid. De EPA-adviseur van Sienergie voldoet hieraan.

Kosten: € 350

Wanneer laat u een EPA maken?

  • noodzakelijk: als u een Energie-Index van uw woning nodig heeft;
  • noodzakelijk: als u een Duurzaamheidslening bij uw gemeente wilt aanvragen;
  • noodzakelijk: als u een Energiebespaarlening bij de rijksoverheid wilt aanvragen;
  • raadzaam: als u een warmtepomp wilt aanschaffen; de installateur heeft voor de berekening van het juiste vermogen van de warmtepomp een berekening van het transmisieverlies nodig.